11. 09. 2013.

Žerbo kocke

Žerbo kocke


Sastojci za kore:
  • 100 ml mleka  
  • 20 gr kvasca  
  • 1 prasak za pecivo  
  • 500 gr brasna  
  • 150 gr secera u prahu  
  • 150 gr margarina  
  • 1 supena vrhom puna kasika masti
Potrebno za fil:
  • 250 gr oraha (cesto pravim i sa kikirikijem i super je)  
  • 200 gr secera u prahu  
  • 8 kasika dzema od kajsija
Priprema:

Umutiti margarin, mast i secer, dodati brasno, prasak za pecivo i mleko sa kvascem.



U podmazan pleh staviti prvu koru, namazati sa 4 kasike dzema od kajsija, posuti polovinom mase od mlevenih oraha (kikirikija) sa secerom u prahu.

Staviti narednu koru, pa opet dzem i orasi sa secerom i na kraju treca kora odozgo.

Na pecene i jos tople zerbo kocke naneti glazuru.

Seci kada se ohladi . (www.coolinarika.com)

2 komentara:

  1. Koja je velicina tepsije? Koliko dugo treba peci? Na kojoj temperaturi treba peci?Kako se pravi glazura?

    OdgovoriIzbriši
  2. Receptu fale sitnice, koje nekima znače mnogo, a to su:
    - na kojoj temperetuti se peče kolač
    - koliko dugo se peče kolač
    - veličina tepsije...

    OdgovoriIzbriši