23. 09. 2013.

Twix

Twix


Sastojci:
  • 200 g šećera
  • 350 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • par kapi ekstrakta vanilije

Za karamelu:

  • 350 g mekanih karamel-bombona
  • 0,5 dl slatkog vrhnja za šlag

Za glazuru:
  • 200 g mliječne čokolade
  • 3 kašike ulja
Priprema:

Pomiješati šećer i brašno, dodati hladan maslac izrezan na listiće te dobro izmiješati. Potom dodati jaja i opet promiješati.

Tijesto razvaljati na veličinu tepsije 32×25 cm.

Tepsiju pobrašniti, a pećnicu zagrijemo na 180 stepeni. Pažljivo složite tijesto i pecite oko 20 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Nakon toga ostaviti da ohladi u tepsiji na sobnoj temperaturi.

Rastopiti karamel-bombone na laganoj vatri i doliti slatko vrhnje za šlag. Nakon nekih 5 minuta, kada se karamel malo ohladi, preliti ga preko ohlađenog tijesta , lijepo poravnati i ostaviti da se stisne 2 sata ili još bolje neka odstoji preko noći.

Rezati male štanglice i svaku preliti otopljenom čokoladom te ostaviti da se stisne. (Kuharski recepti)

1 komentar:

  1. da li moze da se stavi margarin a ne maslac? da li je neko probao da napravi?

    OdgovoriIzbriši