21. 08. 2013.

Domaća Nutela

Domaća Nutela

Sastojci:
  • 1 litar mlijeka
  • 200 g kvalitetnog putera (maslaca)
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika kakao u prahu
  • 200 g sećera u prahu
  • 1 jaje
  • 200 g lješnjaka
Priprema:

Lješnjak sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije - to bolje).

Pomiješajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro promiješajte.

Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja. U ključalo mlijeko, stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu. Dodajte lješnjak, promiješajte. Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne

Sklonite sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promiješajte.

Kad se ohladi  promiješajte sa mikserom

Stavite u frižider da prenoći. Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru.

Broj komentara: 6:

  1. dobro zvuci,kao neka Kakao krema jos sa lesnjacima mmmmm mora da je dobro

    OdgovoriIzbriši
  2. moze avokado umjesto putera i med umjesto secera. minus brasno i eto zdrava verzija.

    OdgovoriIzbriši
  3. meni više liči na neki malo gušći puding

    OdgovoriIzbriši
  4. pravila sam i jako je ljepo i ukusno ali kao neki ekstra fil za kolace i torte jer kao namaz moze samo proci u palacinkama,ko voli naravno-ali probala sam i da drzim malo duze vreme u frizideru cisto da proverim koliko moze stajati i.....nemooooze dugo nazalost smo 4-5 dana posle se ukisi ali ia nebi smela svejedno zbog jajeta u smjesi ---rizicno je to drzati dugo---lep pozdrav i super je recept!!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. mmmm....extra
    srdacan pozdrav
    http://novisadprenociste.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravila sam je, nama se jako svidela, ali nije mogla da stoji mesec dana, drzala sam je u staklenoj tegli, u frizideru i posle dve nedelje se pokvarila. Sledeci put iskoristicu je kao fil za tortu,

    OdgovoriIzbriši