12. 08. 2013.

Bounty čokoladice ili minjoni

Bounty, minjoni


Sastojci:
  • 1 dl slatke pavlake  
  • 250 g margarina sa aromom slatke pavlake  
  • 300 g šećera  
  • 250 g kokosa
Za čoko preliv:
  • 150 g tamne čokolade  
  • 80 g margarina
Priprema:

Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi ( kod mene je to 1, 2, 3, znači 2…), a onda povećati temperaturu ( 3 ), da provri.



Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.

Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smesu.

Staviti u frižider da se stegne 2 h.

Dasku za sečenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi lepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.

Seći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.

Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.

Ukoliko vam je mrsko ih zasebno prelivati čokoladom, onda ceo kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i secite na kocke ili štanglice, kada se stegne… (coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar