01. 07. 2013.

Štrudla s kruškama

Štrudla s kruškama


Sastojci:
  • 9 tankih kora
  • 3 veće kruške 
  • 3 kašičice smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sušene brusnice
  • blanširani bademi narezani na listiće
  • 2 kašičice Maraschina
  • 1 kašičica cimeta
  • pola šoljice mešavine otopljenog maslaca i mleka
  • maslac
Priprema:

Kruške ogulite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer, brusnice, bademe, cimet i Maraschino. Sve promešajte. 

Dvije kore stavite jednu na drugu i namažite mješavinom maslaca i mlijeka. Stavite trećinu smjese i opet prekrijte korom. I tu koru namažite mešavinom maslaca i mleka. 

Napravite rolat, i preostale kore filujte na isti način. Pleh namažite maslacem i stavite na njega štrudle. 

Na svaku štrudlu stavite nekoliko listića maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar