14. 07. 2013.

Hajdučki hljeb sa orasima

Hajdučki hljeb sa orasima


Sastojci:
  • 3 kašike ovsenog brašna
  • 3 kašike raženog brašna 
  • 2 kašike heljdinog brašna
  • 4 kašike integralnog brašna
  • 2 kašike sjemena lana
  • 2 kašike oljustenog suncokreta
  • 2 šake grubo sjeckanih oraha
  • 1 ravna kašičica soli
  • 25 gr svježeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja
  • mlake vode po potrebi
Priprema:

Pomiješati: ovseno, raženo, heljdino i integralno brašno, sjeme lana, oljušteni suncokret, grubo sjeckane orahe i so.Kvasac razmutiti sa šećerom u malo tople vode pa kad nadođe dodati grupi sastojaka zajedno sa uljem i toplom vodom. Umijesiti kompaktno, srednje tvrdo tijesto.

Ostaviti da nadođe. Prebaciti ga u pleh za hljeb i opet sačekati da nadođe. Peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta a po potrebi prekriti od gore papirom. Izvaditi iz pleha, umotati u krpu i ohladiti na rešetci.
Poslužiti uz dobro rashlađeno kiselo mlijeko.


Hljeb za dijabetičare
























Recept nam je poslala: Bojana Đurović

Veoma ukusan i zdrav hljeb koji mogu svi konzumirati, a posebno se preporučuje dijabetičarima.

1 komentar:

  1. Suada,u prodavnici zdrave hrane a i u vecim marketima imas sve

    OdgovoriIzbriši