02. 07. 2013.

Dizani kolač s trešnjama

Dizani kolač sa trešnjama


Sastojci:

Za tijesto:
  • 6 dcl mlijeka  
  • 2 dcl ulja  
  • 1 kocka svježeg kvasca  
  • 2 male kašike soli  
  • 1 velika kašika šećera  
  • 1 vanilin šećer   
  • korica naranđe  
  • oko 1 kg brašna za dizana tijesta (ili glatko)
Za fil:
  • oko 1 kg trešanja  
  • oko 2 šake šećera  
  • oko 1 šaka krušnih mrvica
Za premaz:
  • 1 jaje  
  • oko 1 dcl vode  
  • 1 velika kašika šećera 
  • 1 vanilin šećer
Priprema:

Kvasac s šećerom rastopiti u dijelu mlijeka koje smo ugrijali. Dodamo brašno, vanilin šećer, sol i ulje te ostatak mlijeka. Ako se ima nariba se korica naranđe pa se zamijesi tijesto. Podijeli se na 3 dijela i ostavi da se digne. Trešnje se očiste i posipaju šećerom i krušnim mrvicama da bi se upio sok od trešanja-promiješati.

Pripremiti veliku tepsiju od električne pećnice,obložiti je pek-papirom.Svaki dio tijesta razvaljati i posipati s 1/3 nadjeva -uviti rubove sa strane te čvrsto zarolati. Premazati s 1 razmućenim jajetom.

Peče se oko 1 sat na 190 stupnjeva. Kad se ispeče premazati s slatkom vodom-pomiješati vodu s šećerom i kistom premazati vrući kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar