19. 06. 2013.

Domaći sladoled - Eskimko

Domaći sladoled Eskimko


Sastojci:
  • 6 kesica Eskimko sladoleda
  • 100g čokolade
  • 3 kašike ulja
Priprema:

Umutiti sadržaj iz kesice Eskimko, kao što piše u uputstvu na kesici i zatim filovati na tacni. Što više slojeva i ukusa, to bolje. Bitno je da se svaki sloj prvo kratko zaledi, pa dodaje sljedeći. Mogu se dodavati i jestive boje po želji. Ovdje sam koristila 6 kesica Eskimka. Odozgo ide glazura od 100 gr. čokolade i 3 kašike ulja. Držati u zamrzivaču i po potrebi služiti.

Recept nam je poslala: Lidija Milenković .

1 komentar:

  1. kad kupis kesice sladoleda mozes kupiti I gotov sladoled izadje jeftinije nego praviti

    OdgovoriIzbriši