25. 05. 2013.

Kolač od trešanja

Kolač od trešanja


Sastojci:
  • 120 g maslaca  
  • 200 g šećera  
  • 3 jaja  
  • 250 g pšeničnog oštrog brašna tip 400   
  • ½ vrećice praška za pecivo  
  • malo mlijeka  
  • limunova korica  
  • 100 g oraha  
  • 1 kg trešanja
Priprema:

Maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, malo mlijeka, naribanu koricu limuna, pa sve zajedno izmiješajte.

Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka, te ga naizmjence s mljevenim orasima lagano umijesite u smjesu.

Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu tepsiju (vel. 30×20 cm). Trešnje operite, odstranite im koštice i rasporedite ih po površini smjese.

Kolač pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200°C.

Kolač poslužite posut šećerom u prahu.

U tijesto možete dodati i malo grubo naribane čokolade.



Preuzeto sa www.coolinarika.com .

Nema komentara:

Objavi komentar