28. 05. 2013.

Kolač od sira i jagoda

Kolač od sira i jagoda


Sastojci:
  • šalica mljevenih keksa
  • 3 žlice šećera
  • 1/4 šalice otopljenog maslaca
  • 2 šalice nasjeckane bijele čokolade
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 750 g krem-sira
  • 1/2 šalice šećera
  • 3 jaja
  • žličica vanilijina ekstrakta
  • jagode za ukrašavanje 
Priprema:


U zdjeli pomiješajte mljevene kekse sa šećerom i otopljenim maslacom. Mješavinu utisnite u manji kalup za torte.

Nad parom otopite bijelu čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem.

Izmiksajte krem-sir sa šećerom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim vanilijin ekstrakt i otopljenu bijelu čokoladu. Smjesu prelijte preko podloge od keksa.

Pecite otprilike 55 minuta na temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva. Ohladite, ukrasite narezanim jagodama i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Preuzeto sa: www.gastro.hr

Nema komentara:

Objavi komentar