24. 05. 2013.

Kinder milk šnite

Kinder milk šnite


Sastojci:
  • 5 jaja  
  • 5 žlica brašna  
  • 1 žlica vanil šećera  
  • 2 velike pune žlice kakaa  
  • na vrh noža prašak za pecivo  
  • 5 žlica šećera
Za kremu:
  • 250 ml vrhnja za šlag  
  • 1 šlagfix (učvrščivać za šlag)  
  • 2 velike žlice tekućeg meda  
  • 1 vanil šećer ili limun šećer
Priprema:

Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.



Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola. Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.

Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude deblje. 

U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil). 

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

4 komentara:

  1. vjerujem da je fino samo neznam dali se može i lijepo izrezati zbog toliko šlaga, ili je to kolač samo za ukućane a ne i za goste...

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolac je odlican.Redovno ga pravim.

    OdgovoriIzbriši
  3. super je kolač, moja ekipa oduševljena...pozz

    OdgovoriIzbriši