18. 04. 2013.

Kinder pingui

Kinder pingvin


Sastojci za biskvit:
  • 5 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mlijeka
  • 5 žlica ulja
  • 5 žlica brašna
  • 3 žlice kakaoa
  • 1 vrećica pudinga od čokolade(može i bez)
  • prašak za pecivo
  • vanilin
  • naribana korica limuna
Krema:
  • Šlag-od slatkog vrhnja (halta)

Preljev od čokolade:
  • 20 dag mliječne čok.(milka)
  • 10 dag čok. za kuhanje
  • 5 dag maslaca ili margarina
Priprema:

Za biskvit prvo izradimo bjelanjke u snijeg u koji smo dodali polovicu šećera.Zatim izmiksamo pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom.Dodamo sve ostale sastojke,izmiksamo pa lagano na kraju dodamo snijeg.Pečemo na 180°C 20 min.Kad se biskvit ohladi razrežemo ga na 2 dijela.

Za kremu izmiksamo malo tvrđe slatko vrhnje(nikako gotovi šlag iz vrečice) u koje možemo dodati vanilin šećer.

Napravimo preljev od čokolade.

Prvi biskvit namažemo sa polovicom šlaga pa prelijemo preko njega preljev od čokolade.Dodamo drugi biskvit i ponovimo,završimo čokoladom.

Dobro ohladiti u frižideru.

2 komentara:

  1. apsolutno mora zelatin ja sma pravila sa takvim prepisom, a ovd en epis ekoliko slatk e pavlake'???

    OdgovoriIzbriši
  2. da,i ja sam se zaribala,ne da se rezati + na koji način se nanosi čokolada? ako je vruće topi sve naravno,ako se ohladi gusta je?! hm

    OdgovoriIzbriši