24. 03. 2013.

Rolat od povrća

Rolat od povrća


Sastojci:
  • 200 g smrznutog graška
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 200 g jabuka
  • 1 limun
  • 6 kašika majoneza
  • 7 kašika kisele pavlake
  • 250 ml supe od povrća
  • 20 g želatina
  • 5 jaja
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza peršunnovog lista
  • biber
  • so
Priprema:

Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. 


Kockice šargarepe, graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti.

Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna.

Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. 

Majonez pomiješati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promiješati.

Supu od kuhanog povrća pomiješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomiješati sa smjesom u zdjeli. 

Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. 

U sredinu poredati skuhana jaja i urolati. 

Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne.

Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.

Broj komentara: 13:

  1. Meni samo ne deluje da je razvučeno u pravougaonik već da je naliven kalup za srneći rolat...po brazdama za sečenje je uočljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. IZGLEDA FANTASTIČNO.RADIM GA ZA USKRS

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanima me kakva želatina?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zali Boze hrane koja je propala za ovaj recept. Katastrofa.

    OdgovoriIzbriši
  5. nece u taj oblik na fotografiji....upotrebio kao francusku salatu...steta bacati...sve je prerijetko....

    OdgovoriIzbriši
  6. I toplu juhu umijesati sa majonezom neznam bas

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo boljeg recepta, ja sam ga isprobala.

    4 sargarepe, 4 kisela krastavca, 300 gr sunkarice, 4 tvrdo barena jaja, 600 ml jogurta, 300 gr majoneza i 80 gr zelatina.

    0bariti sargarepe i iseci na kockice. Krastavce i sunkaricu takodje seci u kocke, a jaja na kolutove.

    Zagrejati jogurt i u tako toplom jogurtu izmiksati zelatin, dok se ne rastopi. U to dodati majonez, povrce, sunku i jaja. Sve zajedno pomesati i izliti u uljem namazan kalup.

    Soli dodati po ukusu.

    OdgovoriIzbriši
  8. moze se napraviti ovo ja sam pravila al ja bih dodala jos koji zelatin ja sam pravila sa 4 zelatina mada je 1 zelatin dovoljan za 2 dl tecnosti to mora da se stegne samo vodite racuna koji zelatin koristite :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. zanima me sta e to sargarepe,na makedonski,i to povrca

    OdgovoriIzbriši
  10. sargarepa je morkov a povrce je zelencuk :)

    OdgovoriIzbriši
  11. zelatin se pravi od kuvanih kravljih kostiju, rogova, kozure i ostalih ogavnih delova FUJ FUJ FUJ!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj rolat baš dobro izgleda, bilo bi dobro da autor pojasni ako ima nedoumica. Ovih nekoliko loših komentara ne daje poverenje u recepat. Baš šteta.

    OdgovoriIzbriši