10. 01. 2013.

Crnac bez jaja

Recepti, Recepti za kolače, Slatka jela, Kolači od biskvitnog tijesta

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 3 jogurta (3×180g)  
  • 300g pšeničnog glatkog brašna tip 550 
  • 250g šećera  
  • 120m lulja 
  • 25g kakaa  
  • 2 žličice sode bikarbone   
  • maslac za premazivanje lima
SASTOJCI ZA GLAZURU:
  • 150g maslaca  
  • 150g čokolade za kuhanje  
  • 120g šećera  
  • 120ml mlijeka
PRIPREMA:

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.

Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.