23. 11. 2012.

Crnac bez jaja

Crnac bez jaja


Sastojci za biskvit:

  • 3 jogurta (3×180 g)  
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna tip 550   
  • 250 g šećera  
  • 120 ml ulja  
  • 25 g kakaa  
  • 2 žličice sode bikarbone   
  • maslac za premazivanje lima
Sastojci za glazuru:

  • 150 g maslaca  
  • 150 g čokolade za kuhanje  
  • 120 g šećera  
  • 120 ml mlijeka
Priprema:

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.

Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.