28. 09. 2012.

Janjetina na australijski način

Janjetina na australijski način

Sastojci: 

  • 6 janjećih potkoljenica ili janjeći but (oko 2 kg)
  • 1 glavica luka
  • 2 veća krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 4 do 6 češnja češnjaka
  • 00 g pelata
  • 00 g bijelog graha
  • 1 šalica suhog bijelog vina
  • 2 žlice vegete
  • 1 žlica suhog origana

Priprema:

Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata. Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.

Izvor: Domaći recepti fotografiju i recept preuzeli sa kulinarskog web portala "www.coolinarika.com".