27. 08. 2012.

Kroketi sa susamom

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 200 g brašna za hljeb
  • 40 g margarina
  • 50 ml vode
  • so
  • biljni suvi začin
  • 150 g biljnog kačkavalja
  • 200 g susama
  • ulje za prženje

Priprema:

Oljušten krompir isecite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi, a, kada je kuhan, ocedite ga i izgnječite u pire. Još toplom krompiru dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umješajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuhao krompir i umjesite tjesto. Gotovo tjesto podelite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih sjecite ih na komade željene veličine. Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da tjesto sasvim obavije sir. Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite.

Broj komentara: 14:

  1. oprostite ali sta vam je "biljni kackavalja"?

    OdgovoriIzbriši
  2. to je vrsta umjetnog sira, kao margarin prema buteru. moze se koristiti i buter i obican kackavalj (trapist, ajdamer recimo)

    OdgovoriIzbriši
  3. A sta je biljni zacin?

    OdgovoriIzbriši
  4. A ti, s Marsa li si?

    OdgovoriIzbriši
  5. Danas sam ih pripremila, ODLIČNI, čak bi podnjeli komadić šunke uz sir. Preporučam recept!

    OdgovoriIzbriši
  6. Vjerujem kako nije s marsa samo, zamislite ne govori niti razumije cio svijet srpski. Ako netko uljudno pita ne vidim zašto ne biste jednako tako uljudno odgovorili.

    OdgovoriIzbriši
  7. biljni suhi zacin je vjerojatno vegeta,bar mislim

    OdgovoriIzbriši
  8. Da neko nije pitao za kackavalj i biljni zacin pitala bi ja!

    OdgovoriIzbriši
  9. vjerovatno se misli na suhi peršun, origano, bosiljak... ko već šta voli koristiti...

    OdgovoriIzbriši
  10. Sta se pravis pametan(a) ako je neko postavio pitanje?!

    OdgovoriIzbriši
  11. pa upravu su ljudi dajete recept i niste konkretni... Biljni zacin moze da znaci zacin od ko zna cega, zato budite precizni jer ni ne ide bas sve u sve...

    OdgovoriIzbriši
  12. E PA AKO NEKO NE RAZUME SRPSKI NE MORA DA PRAVI KROKETE OD SUSAMA,BAR DOK NE SAVLADA TAJ JEZIK

    OdgovoriIzbriši
  13. e bas pa ke gi napravam a ti pukni od maka

    OdgovoriIzbriši