23. 08. 2012.

Kokos torta

Domaći recepti - Kokos torta
Sastojci: 

  • 9 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 200g kokosa
  • 200g margarina
  • 2 šlag pjene
  • 1 krema od čokolade
  • 200g čokolade
Bijela kora:

Umutit bjelance od 9 jaja sa 9 kašika šećera i dodat 200g kokosa. Stavit u pecaru da se isuši na temperaturi od 50°C - 100°C.

Crna krema:

Umutiti 9 žumanjaka sa 9 kašika šećera. Nakon toga dodavati omekšan margarin pa omekšanu čokoladu. Nakon što se smjesa ohladi posebno umutiti šlag kremu od čokolade i ubaciti u prethodnu smjesu. Konačnu smjesu posuti po ohlađenoj bijeloj kori.

Šlag pjena:

Umutiti 2 šlag pjene i staviti preko crne kreme i posuti izrendanom čokoladom radi dekoracije.

Kokos torta - Domaći recepti