22. 07. 2012.

Torta od čokolade

Torta od čokolade
Za tijesto:

  • 5 jaja
  • 200g mljevenih badema
  • 80g maslaca
  • 80g šećera
  • 1 Vanilin šećer
  • 2 žličice Praška za pecivo
  • 2 žlice narančina soka
  • 200 gčokolade

Za kremu:

  • 250ml slatkog vrhnja
  • 250g čokolade (70% kakaa)

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 gčokolade za kuhanje
  • 100 gmaslaca

Priprema:

Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.

Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.

Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.

Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.

Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.

Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.