13. 07. 2012.

Piletina na tajlandski način

Piletina na tajlandski način
Sastojci: 

  • 100g popečenih nesoljenih kikirikija
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 do 2 žličice curryja
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žličica nasjeckanog korijandera
  • 700g pilećeg filea
  • 1 žličica vegete
  •  2 žlice ulja

Za salatu:

  • 400g krastavaca
  • 120g sojinih klica
  • 1 žličica narezane svježe metvice
  • 100g luka
  • 1 žličica nasjeckanog lista korijandera
  • sol
  • 2 žlice ulja od kikirikija
  • 2 žlice soka limete

Priprema:

Kikiriki zdrobite, dodajte soja umak, curry, kokosovo mlijeko, korijander i promiješajte. Pileće filete natrljajte Vegetom, stavite u nauljenu tepsiju i pospite pripremljenom smjesom od kikirikija.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.U međuvremenu krastavce prerežite po dužini, izvadite sjemenke i narežite na tanke ploške.Dodajte sojine klice, metvicu, luk, korijander, sol, ulje, sok limete i sve dobro promiješajte.

Posluživanje:

Toplo meso poslužite s pripremljenom salatom.

Savjet:

Ako nemate svježi list korijandera, zamijenite ga listom peršina, a ulje od kikirikija možete zamijeniti nekim drugim kvalitetnim uljem poput maslinovog.

Nema komentara:

Objavi komentar