08. 07. 2012.

Namaz od jaja



Sastojci:


  • 150 g maslaca
  • 3 slana riblja fileta
  • 4 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • 1 žlica Senfa estragon Podravka
  • 300 g svježeg kravljeg sira
  • 1 vezica vlasca
  • malo papra
  • malo mljevene crvene paprike
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žličica Vegete

Priprema:

Tvrdo skuhajte jaja.Maslac pjenasto izmiješajte pa mu dodajte vrlo sitno nasjeckan luk i filete, jaja nasjeckana na kockice, senf i Vegetu.Nakon toga umiješajte dobro procijeđen kravlji sir, limunov sok, narezani vlasac, papar i crvenu papriku. Sve zajedno miješajte električnom mješalicom kako biste dobili laganu pjenastu kremu.Namaz od jaja, finog i rafiniranog okusa, možete poslužiti na tamnom kruhu, ukrasiti ga rotkvicama ili drugim povrćem, a u bogatijoj kombinaciji s kavijarom, lososom te ploškama kuhanih jaja.Umjesto da ih režete na kockice, kuhana jaja možete naribati.Dobra kombinacija začina daje ovom namazu gurmanski štih.

Nema komentara:

Objavi komentar