06. 07. 2012.

Italijanski štapići



Sastojci:


  • 700 g.brasna
  • 250 g.margarina
  • 100 g. krem sira (ili kisele pavlake,kis.vrhnja)
  • 20 g.svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 dl.mlakog mleka
  • 1 kasicica soli
  • 1 jaje.

Nadjev:

  • 200 g. gustog kecapa
  • 200 g. sunkarice (ili sunke)
  • 40 g. sira tvrdog( parmezan,trapist,..)
  • 1 kasicica origana.

Za premazivanje:

  •  1 jaje.

Priprema:

Pripremite prvo nadev; Salamu (ili sunku),kecap, i rend.sir stavite u secka ili u multi-praktiku,i sve dobro iseckajte (lakse ce vam biti za mazanje). Kada ste iseckali dodajte origano i sve dobro promesajte.U solju stavite izdrobljen kvasac,mlako mleko,secer,i 1 kasicicu brasna,promesajte i ostavite 10 min.da odstoji.Posebno u jednu posudu stavite nadosli kvas,1/2 od kolicine brasna,omeksali margarin(predhodno skroz otopljen pa prohladjen),krem sir ili kiselu pavlaku(kiselo vrhnje)jaje,sol,i sve dobro zamesite uz dodavanje ostatka brasnaod navedene kolicine.Zamesite testo tvrdje koje se ne lepi za ruke. Testo NETREBA DA NARASTE.Testo podelite na 2 dela,i svaki deo razvojte u pravougaonik debljine o,4mm. Prvi pravougaonik premazite filom,i poklopite sa drugim pravougaonikom(koji ste predhodno razvili)pomocu oklagije ili razvijaca.Filovano testo iseci pomocu tockica,zupcanog,na trake sirine 1cm.uspravno,pa i jednom vodoravno na pola testo preseci. Svaku traku uvijte u spiralu.Redjajte ih na veliki crni pleh(od rerne)oblozen papirom za pecenje. Premazati svaku umucenim jajetom,i peci u zagrejanoj rerni na 200C.oko 20-tak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar