11. 06. 2012.

Počnite jesti ljutu hranu!
















Ljuta papričica izaziva tjelesne reakcije slične kao i vođenje ljubavi - znojenje, ubrzani metabolizam i rad srca. Ali i pomaže našem zdravlju!

Jeste li znali da je za ljuti okus papričica zaslužna jedna tvar- kapsaicin? On izaziva različite fiziološke reakcije: povećava broj otkucaja srca, ubrzava metabolizam i uzrokuje znojenje, a svi ti simptomi pristuni su i prlikom vođenja ljubavi.

Za kapsaicin jednostavno možemo reći - koliko je ljut, toliko je i zdrav. Koristi se u terapijama mršavljenja jer potiče potrošnju kalorija, sprječava razvoj loših mikroorganizama u našem probavnom sustavu.

Znanstvenici su nam otkrili kako se prilikom konzumiranja ljute hrane u našem mozgu luči endorfin - kemijski spoj koji uzrokuje osjećaj dobrog raspoloženja i uzbuđenja. Možda baš zato, iako hrana peče, tjera na još..

1 komentar:

  1. Slazem se sa svime navedenim. Obozavam ljutu hranu. Mexican, Thailand and Chinese food. Vrlo dobro i ljuto a jos uz to dodama extra hot souce. Hot Hot Hot!!! sizzelll zppppppp zppppppp.

    OdgovoriIzbriši