22. 03. 2012.

Trokuti sa sirom


Tijesto: 

  • 100 g maslaca
  • 500 g brašna
  • 50 g šećera
  • 2,5 dl mlijeka
  • 8 g suhog kvasca
  • Šećer u prahu za posipanje
Nadjev:

  • 50 g šećera
  • 50 g grožđica
  • 200 g svježeg sira
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 1 jaje
Priprema:

Pomiješati kvasac, šećer i brašno. Dodati omekšali maslac i toplo mlijeko, te mijesiti tijesto dok ne počnu izlaziti mjehuri. Staviti pokriveno na toplo mjesto oko 2 sata.Izmiješati dobro jaje, šećer, sir i vrhnje. Na kraju umiješati grožđice, dignuto tijesto premijesiti i razvaljati na cm debljine.Izrezati kvadrate (otprilike 10x10cm) na sredinu svakog staviti po žlicu nadjeva.  Premazati bjelanjkom krajeve tijesta i preklopiti u trokut.Lim za pečenje obložiti masnim papirom i u njega posložiti pripremljene trokute.Pokriti ih i ostaviti na toplom pola sata. Peći 15 min na 180 stupnjeva.Posuti šećerom u prahu i poslužiti s toplim mlijekom.