08. 03. 2012.

Savijače s jabukama

Sastojci: 

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 2 dl vode
  • žlica octa
  • žlica ulja
  • malo soli

Preljev:

  • 800 g jabuka
  • 200 g šećera
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja

Priprema:

Oguliti i naribati jabuke. Izmiješati vrhnje, jaja, šećer i cimet i dodati jabuke.Napraviti tijesto, tako da izmiješamo prosijano brašno s uljem, dodamo sol, ocat i mlaku vodu.Tijesto mijesimo dok ne postane glatko, oblikujemo ga u male loptice, namažemo uljem i ostavimo stajati na toplom oko 40 minuta.Razvaljamo tijesto valjkom, prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu, nauljimo i razvlačimo rukama dok ne postane vrlo tanko i prozirno.Poprskati uljem razvučeno tijesto, odrezati debele krajeve i izrezati na trake širine 10tak cm. Na kraj svake trake stavimi žlicu preljeva s jabukama.Traku smotajte na namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje.Peći 25 minuta na 190 stupnjeva. Prije posluživanja savijače posipati šećerom u prahu.