15. 03. 2012.

Šarena riža

Sastojci:

  • riža bijela (zbog boljeg kontrasta sa povrćem)  
  • grašak  
  • mrkva   
  • kukuruz šećerac (iz limenke)  
  • malo vegete  
  • sol   
  • ulje suncokreta (može i maslinovo)  
  • po želji malo istisnutog češnjaka   
  • ostali začini po vašem guštu
Priprema:

Rižu proberite, operite i skuhajte u lagano zasoljenoj vodi.Skuhajte grašak i mrkvu narezanu na sitne kockice.Na zagrijano ulje (može i maslinovo, koje ja zbog alergičara u kući moram izbjegavati) stavite kuhanu rižu, umiješajte kuhani grašak, kuhanu mrkvu i kukuruz šećerac. Zasolite i stavite malo Vegete. Po želji možete istisnuti i malo češnjaka ili staviti još neki drugi začin po vašem guštu. Držite na vatri da se sastojci prožmu.Gotovom rižom punite kalup za puding, rižu malo potisnite žlicom i pažljivo preokrenite na tanjur za serviranje. Riža iz kalupića malo bliže i pogled na rižin vijenac odozgora.Šarenu rižu poslužite kao prilog k mesu prema vašem izboru. Ja sam odabrala pečenu piletinu, a inače se jako dobro slaže i sa mesom “na saftu”.

1 komentar: