08. 03. 2012.

Lisnati prutići s pekmezom i bademima

Sastojci:

  • 100g nasjeckanih badema
  • 100g pekmeza od višanja
  • 500g lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak

Priprema:

Na osam dijelova podijeliti lisnato tijesto. Svaki dio razvaljati u traku (otprilike veličine 5x25 cm).Premazati pekmezom četiri trake i posuti nasjeckanim bademima.Druge četiri trake po dužini lagano presaviti popola. Oštrim nožem zarezivati od polovice tijesta prema preklopu na otprilike svakih 2 cm. Rubovi tijesta - vanjski dio tijesta, trebaju ostati čitavi.Nakon toga prerezane trake zatvoriti i njima prekriti one premazane nadjevom. Stisnuti rubove prstima da se spoje.Premazati jajetom razmućenim s vodom i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok kolač ne dobije zlatnožutu boju.Malo ohladiti pa trake izrezati na mjestima između proreza. Tako ćemo dobiti prutiće koji će u sredini imati otvor kroz koji se vidi punjenje.