15. 03. 2012.

Kukuruzna pita s tunom i špinatom

Sastojci:

Tijesto:

  • 15 dkg kukuruznog brašna
  • 10 dkg pšeničnog brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 10 dkg otopljenog maslaca ili masti
  • 1 jaje
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žličica soli

Nadjev

  • 40 dkg ocijeđene tunjevine iz konzerve
  • 50 dkg špinata
  • 20 dkg šampinjona
  • 30 dkg pilećeg bijelog mesa
  • 1 dl mlijeka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 1 žlicana sjeckanog kopra
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica papra
  • soli po potrebi
  • malo muškat oraščića

Priprema:

Načiniti tijesto od svih sastojaka. Konzistencija neka bude gusto-tekuća.Na malo ulja popržiti luk i sitno nasjeckanu piletinu. Dodati šampinjone nasjeckane na kockice, neka ukuha ili ako vam se ne čeka zgusnite s malo brašna.Dodati ocijeđenu i usitnjenu tunjevinu, primješati jaja razmućena u mlijeku, začiniti špinat prokuhati u zasoljenoj vodi, dobro ocijediti, nasjeckati i začiniti muškat. oraščićem solju i paprom. U kalup promjera 22 -24 cm staviti papir za pečenje.Na papir složiti na tanke ploške narezan limun, preko toga polovicu nadjeva od tune, na to špinat pa drugu polovicu nadjeva, svaki sloj poravnati i lagano zbiti.Preko svega izliti tijesto staviti u zagrijanu pećnicu i peći 30ak minuta na 200. Pečeno prevrnite na tanjur i poslužite s jogurtom.Umjesto špinata može se upotrijebiti blitva, a u sezoni šparoga i one nalaze svoje mjesto u ovom jelu. Ako ćete koristiti šparoge njih ne kuhajte nego samo brzo propirjajte na maslacu i bez sjeckanja složite kao srednji sloj.

Nema komentara:

Objavi komentar