10. 03. 2012.

Kolač s kokosom

Sastojci:

Tijesto:

  • 150g šećera
  • 180g brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja

Krema:

  • 5 dl vrhnja za šlag
  • 150g kokosovog brašna

Priprema:

Izmiješati jaja i šećer. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Umiješati mlijeko i ulje sve dok ne dobijemo glatku smjesu.Izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu. Peče se u pećnici oko 25 minuta na temperaturi 185°C.Ostavimo da se ohladi i prerežemo vodoravno.Vrhnje se duže tuče u čvrsti šlag. Od kokosovog brašna odvojiti nešto malo za posipanje, a ostatak umiješati u šlag.Na donji dio biskvita staviti 75%(ili 3/4) kreme.Gornji biskvit se izreže na kocke i posloži po kremi.Premaže se kolač ostatkom kreme i pospre kokosovim brašnom.Izrezati kocke do dna i poslužiti.