10. 03. 2012.

Kolač od kiselog vrhnja i kokosa

Sastojci:

Biskvit:

  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 3 žlice kakaa
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

  • 150 g kokosovog brašna
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 0,5 dl mlijeka

Preljev:

  • 4 žlice kokosovog brašna
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Izmiješati šećer i jaja. Uz stalno miješanje lagano dodavati mlijeko, prašak za pecivo, ulje, brašno i kakao.Dobivenu smjesu izliti u namašćenu i prethodno pobrašnjenu posudu za pečenje i staviti peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko 15 minuta.Izmiješati mlijeko sa šećerom te zagrijati i preliti po pečenom biskvitu.Pomiješati kokosovo brašno s kiselim i slatkim vrhnjem i rasporediti po kolaču.Mlijeko, šećer, čokoladu i maslac zagrijavati uz miješanje dok se svi sastojci ne stope u glatku i kompaktnu masu.Preliti po kremi i posuti kokosovim brašnom.Odložiti na nekoliko sati u hladno i narezati na ploške.