12. 03. 2012.

Kinder pingvin


Biskivt:

  • 5 jaja
  • 0,75 dl mlijeka
  • 5 dag čokolade u prahu
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 0,25 dl ulja

Krema:

  • 250g maslaca
  • 150g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 80g brašna
  • 80g gustina
  • 3 vanilin šećera

Čokoladna ocaklina:

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 1 dl mlijeka

Priprema:

Pjenasto izmiješati šećer i jaja. Dodati brašno, čokoladu u prahu, mlijeko i ulje. Sve dobro izmiješajti i izlijti u namašćenu i pobrašnjenuj posudu za pečenje.Peći oko 20 – 25 minuta  na 180 stupnjeva.Biskivt ohladiti i vodoravno prerezati na pola.U 2dl mlijeka umutiti mješavinu brašna i gustina.U ostatak mlijeka umiješati šećer i vanilin šećer pa ga staviti na laganu vatru.Kad prokuha, uliti smjesu od brašna i dobro izmiješajti. Dodati izrađen maslac i pustiti da se ohladi. Polovicu količnine šećera, maslaca, mlijeka i nalomljene čokolade staviti na laganu vatru.Zagrijavajti uz miješanje dok se ne dobije gustu glatku smjesu. Donji list biskivita premazati polovicom kreme. Po njoj preliti čokoladnu ocaklinu pa sve staviti u hladnjak na jedan do dva sata.Preko stvrdnute čokolade nanesti ostatak kreme i prekriti drugim listom biskvita. Zaliti ga drugom polovicom svježe pripremljene ocakline koju izradimo na isti način kao i prvu.Kolač ostaviti u hladnjaku nekoliko sati pa ga izrezati na kocke.