24. 03. 2012.

Jaffa keks




Biskvit:

  • 200g brašna
  • 100g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja

Žele:

  • 4 dl ocjeđenog soka od naranče
  • 20 g želatine

Glazura:

  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Izmiješati šećer i žumanjke. Dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.Izliti smjesu u masnim papirom obložen lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stupnjeva.Pomiješati želatinu sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano je zagrijati neprestano mješajući dok se ne istopi. Izliti u nju sviježe ocjeđen sok od naranče, umiješati mikserom nekoliko minuta.Staviti žele u hladnjak da se zgusne i njime premazati ohlađeni biskvit. Pohraniti na hladnom mjestu nekoliko sati.Okruglim kalupom izrezati kolačiće, nalomiti čokoladu na komade i pomiješati  je s maslcem, mlijekom i šećerom.Na laganoj vatri zagrijavati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi kistom premazati kolačiće.Ostaviti da se čokolada stvrdne, i onda ponoviti postupak tako da cijela površina bude prekrivena čokoladom.