24. 03. 2012.

Fritule

Sastojci:

  • 3 dl ulja za prženje
  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • 2.5 dl jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Korica limuna
  • Šećer u prahu za posipanja

Priprema:

Pjenasto izmiješati žumanjke i šećer.Pomiješati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodati šećeru sa žumanjcima. Umiješati jogurt, snijeg od bjelanjaka i naribanu koricu od limuna. Izmiješati sve skupa u glatku smjesu bez grudica.Ulje dobro zagrijati, vaditi tijesto žlicom i stavljati ga na vrelo ulje.Svaka strana se peče oko 2 minute.Fritule je najbolje vaditi na papirnati ubrus koji upija višak masnoće.Posuti šećerom u prahu i poslužiti uz čaj.