08. 03. 2012.

Dvobojni voćni kolač

Sastojci:

Biskvit:

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g brašna
  • 3 jaja
  • 0,5 dl soka od marelice iz konzerve

Krema:

  • 100 g šećera
  • 500 g marelica iz konzerve
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 4 žumanjka
  • 2 dl soka od marelica iz konzerve
  • 2 žlice sitnih bombončića za ukrašavanje

Priprema:

Izmiješati pjenasto žumanjke, šećer i maslac. Dodati sok od marelica, badema, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Smijesu izliti u nauljeni i brašnom posipan lim za pečenje. Peći odprilike 20 minuta na 200 stupnjeva. Kremu pripremiti na način da žumanjke izmutimo sa šećerom i brašnom te dolijemo sok od marelica. Kuhati na pari uz mješenja dok se smjese ne zgusne. Umješati izrađeni maslac i marelice narezane na male komadiće. Pečeni biskvit namazati kremom. Prje rezanja ostaviti kolač da se ohaldi i po želji posudi šarenim bomboničićima.