24. 03. 2012.

Crno bijela srca

Sastojci:
  • 150g maslaca
  • 150g šećera
  • 500g brašna
  • 250g mljevenih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 200g meda
  • 2 jaja
Za premazivanje:
  • 200g šećera u prahu
  • sok od ½ limuna
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 1 bjelanjak
Priprema:


Otopiti med na pari skupa s maslacem i šećerom. Umiješati sa ostalim sastojcima i zamijesiti tijesto.Oblikovati ga u kuglu, zamotati u foliju i staviti u hladnjak na pola sata.Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu od 0,5 cm.Izrezati oblike dvostrukih srca.Peći ih na 190 stupnjeva oko 10-ak minuta.Istopiti čokoladu na pari i njom premazati polovice srca.Izmiješati dobro bjelanjak i šećer u prahu.