24. 03. 2012.

Crno bijela rolada


Crna krema:
  • 200g oraha
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 200g šećera
  • 2 žličice ruma
  • 1 bjelanjak

Bijela krema:

  • 100g maslaca
  • 100g šećera
  • 2 kuhana žumanjka

Priprema:

Čokoladu otopiti na pari.Pomiješati šećer s mljevenim orasima, otopljenom čokoladom i rumom.Bjelanjak istući u snijeg i umiješati u smjesu.Tijesto rasporediti po papiru za pečenje i razvaljati valjkom.Razmekšali maslac i šećer u prahu dobro izmutiti pa im primiješati usitnjene kuhane žumanjke.Ravnomjerno razmazati po razvaljanoj smjesi.Zaviti u roladu i staviti u hladnjak da se stvrdne. Prije posluživanja narezati na otprilike 1 cm debele ploške.