08. 03. 2012.

Ananas kocke

Sastojci:

Biskvit:

  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 100 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dl soka od ananasa iz konzerve
  • malo soli
  • ribana korica limuna

Krema:

  • 90 g šećera
  • 300 g ananasa iz konzerve
  • 2 dl soka od ananasa iz konzerve
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 4 žumanjka
  • 1 žlica brašna

Priprema:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Pjenasto izmutiti šećer i žumanjke. Dodati vanilin šećer, brašno, snijeg od bjelanjaka, koricu limuna i prstohvat soli. Sve skupa dobro izmješati i staviti u podmazan maslacem i pobrašnjeni lim za pećenje. Peći 20tak minuta na 175 stupnjeva. Izvaditi iz pećnice i preliti sokom od ananasa.Priprema kreme:Žumanjke izmešati sa šećerom i žlicom brašna. Umješati lagano sok od ananasa. Miješajući kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne. Ohladiti i premazati biskvit. Vrhnje istući u čvrsti snijeg i nanjeti ga preko kreme od ananasa. Na vrhu posložiti ananas izrezan na komadiće i ostaviti u hladnjaku 2 sata i poslužiti.