09. 02. 2012.

Pita s mladim kupusom

Potrebno :

  • 1 galvica mladog kupusa
  • 200 gr kajmaka
  • vrhnja za polijevanje
  • brašno za jufku ,so i voda

Način pripreme :

Zamjesiti jufku i ostaviti da malo odstoji .U međuvrmenu kupus sitno izrendati ,prokuhati ga 15-20 minuta ,zatim ga ocijediti i pustiti da se malo ohladi.Dodati kajmak i so .Složiti pitu ,preliti je  sa malo ulja i peći oko 25-30 minuta na 220°C.Pečenu pitu preliti vrhnjom za polijevanje i nakratko vratiti u rernu .Prijatno !!!!!

Broj komentara: 8:

  1. moram da probam, nikada nisam cula za ovaj recept, jesam za pitu sa ribancem .

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj te super je,a umjesto kajmaka mozete i mladi sir da pomjesat i jedno jaje.A nije potrebno da toliko dugo kuhate kupus jer je onda premekan.

    OdgovoriIzbriši
  3. kako kore za pitu...??/molim objasnjenje

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa testo kad odmori rastegnete na stolnjaku u obliku kocke,krajeve pokidate jer su deblji,filujete pola testa fil i savijete po zelji.Obicno rastezano testo.

    OdgovoriIzbriši
  5. može se napraviti slagana pita sa gotovim korama,,,sistem isti...volim ovu pitu na sve načine...

    OdgovoriIzbriši
  6. ŠTO JE BRAŠNO ZA JUFKU ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. brasno je brasno bar za mene al u ovom slucaju se radi o tome da treba brasno za jufku to jeste da napravis jufku ili zakuhas za to ti treba brasno jer bez brasna nemozes zakuhati jufku :):):)

    OdgovoriIzbriši
  8. brasno za jufku je bijelo tip 400

    OdgovoriIzbriši