18. 01. 2012.

Đuveđ

Potrebno:
  • 1 kg teleceg ili govedeg mesa
  • 1/2 kg krompira,
  • 1/2 kg mahuna,
  • 2 plava patlidzana,
  • 5-6 paradajza,
  • 15 dkg masla ili ulja,
  • 3 glavice crvenog luka,
  • persunov list,
  • 2 jajeta,
  • 2 dl povlake,so.
Priprema: 


Isjeckajte luk i meso pa poprzite na ulju. Kada je meso napola, mekano, spremite povrce. Krompir izrezite na 4 djela. Mahune izrezite. Patlidzane nasijecite na ploske, prelite sa malo vode i neka stoji 10 minuta, a onda ih ocijedite. Sve stavite u tepsiju a mozete i serpu. Odozgo poredajte meso i luk. Pecite na umjerenoj vatri. Cim primjetite da je meso gotovo peceno, izrezite paradajz na vece komade i stavite na vrh. Po paradajzu pospite isjeckan persunov list. Vratite u pecnicu. Pred kraj umutite jaja i povlaku i prelite preko dzuveca pa zapecite na jakoj vatri. Prijatno..........

Nema komentara:

Objavi komentar