20. 01. 2012.

Punjeni paradajz

Potrebno: 

  • 4-5 paradajza ,1,5 čaša riže
  • so, biber,vegeta ,curry-začin
  • 250 gr šampinjona ,2 pileća fileta
  • 1-2 kašike ajvara ,2-3 kašike parmesan sira
  • 1,5 dl slatkog vrhnja ,malo peršuna

Način pripreme: 


Paradajz oprati te odrezati na vrhu kolutić, uzdubiti pomoću noža ili kašike sredinu, kako bi se mogao puniti, s tim da srce paradajza ne bacate. Skuhati rižu te dodati u nju isjeckane filete, šampinjone, ajvar, začine i peršun. Sve dobro izmješati te filovati paradajz koji smo predhodno malo posolili iznutra. Poredati u vatrostalnu posudu te ostatak mješavine sa rižom staviti oko punjenog paradajza. Peći u rerni oko 20-ak minuta na 200-220°C. Na kraju preliti vrhnje preko svega i posuti parmesanom, te još kratko zapeći. Servirati još toplo uz svježu zelenu salatu. 
Ovo jelo mozete praviti samo sa šampinjonima ili samo sa pilecim filetima. A možete dodati i teleće meso ili snicle,zavisi  šta volite .Prijatno !!!! 

Nema komentara:

Objavi komentar