20. 01. 2012.

Krajiška obaruša

Potrebno:

  • 500 gr brasna
  • 1 dl slatke pavlake
  • 200 gr svjezeg domaceg sira
  • 2 kasike masla
  • so, vrela voda

Nacin pripreme:

Brasno posoliti te zamjesiti sa vrelom vodom da ne bude previse mekano ni suho, otprilike kao jufka. Dobro ujednaciti da ne ostane brasno suho te staviti u podmazanu tepsiju i raspleskati sa rukama po cijeloj tepsiji. Politi malo sa uljem i peci oko 15 minuta na 220°C. Izvaditi i preliti sa slatkom vrhnjom. Ponovo vratitit u rernu i peci dok ne zarumeni. Malo preliti sa vodom kad bude gotovo i kratko vratiti u rernu. Gotovu obarusu iskomadati na zalogaje sa kasikom dok je jos vruca, posuti sa sirom i domacim maslom (po zelji i isjeckanim bijelim lukom) i sluziti toplo. Prijatno!!!

Nema komentara:

Objavi komentar