20. 01. 2012.

Kofte

Potrebno:

  • 900 g mljevene janjetine
  • 8 jaja
  • 2 luka
  • 2 kriške kruha
  • ribani parmezan
  • ketchup (po izboru)
  • prženi krompir (kao prilog)
  • ulje za prženje

Priprema:

10 minuta prije no što započnete s pripremom ovog jela, namočite kruh.6 jaja kuhajte u kipućoj vodi 7 minuta, ogulite ih dok su vruća i pustite da se ohlade.U zdjeli pomiješajte meso, fino usitnjeni luk, 2 umućena jaja, 2 šake sira, so, biber i ocijeđenu sredinu kruha.Smjesu dobro izradite i od nje formirajte tanke pljeskavice. Na sredinu pljeskavice stavite tvrdo kuhano jaje, pokrijte drugom  i dobro pričvrstite rubove.Pržite kofte u dosta vrućeg ulja, ocijedite ih i poslužite vruće, uz prilog od prženih krumpira (ili tikvice). Prema želji možete dodati ketchup.Kofte su nacionalni turski specijalitet.Prijatno !!!

Nema komentara:

Objavi komentar