18. 01. 2012.

Gulaš na moj način

Potrebno:
  • 400-500 gr teletine
  • 1 glavica luka
  • pola mrkve
  • 1 dobra kašika brašna
  • 1 srednja kašika ajvara
  • 1 kocka za juhu od povrća
  • 350-400 ml vode
  • malo senfa
Način pripreme:

Meso  premazati sa  malo senfa prepržiti na ulju da malo porumeni sa obje strane , zatim dodati sitno isjeckan luk  i njega pustiti da porumeni.Mrkvu sasvim sitno isjeckati i dodati na luk i kratko promješati te dodati jednu kašiku brašna i promješati 1-2 minuta.U vodi otopiti kocku za juhu i dodati je na prženo meso , i na kraju dodati ajvar , malo promješati i uklopiti , kuhati oko 25-30 min u pretisu .Ako kuhate u običnoj šerpi kuhajte dok meso sasvim ne omekša uz postepeno dodavanje vode .Servirajte uz  rižu ,krompir ili tjesteninu .Prijatno  !!!

Nema komentara:

Objavi komentar