18. 01. 2012.

Dip od artičoka i špinata
































Sastojci: 
  • 1 pakovanje krem sira (filadelfija, ili nesto slično)
  • 1 šoljica majoneze
  • 1 čehna sitno izrezanog bjelog luka
  • šoljica/fildžan parmezana
  • fildžan izribanog sira po želji
  • malo basilikuma
  • malo soli od bjelog luka ili bjeli luk u prahu
  • 1 konzerva artičokinih "srca", presušenih na papiru i na sitno isjeckanih
  • šolja zamrznutog špinata, (odledjen i presušen na papiru)
  • 1 šolja izribanog mozarela sira
  • so, biber
Priprema:

Ugrijati rernu na 175 C.

Podmazati tepsiju za pečenje sa malo putera.

U zdjeli pomješajte, krem sir, majonezu, parmezan, izribani sir, bjeli luk,so biber,, i na kraju lagano dodajte artičoke i špinat

Ovu smjesu presuti u tepsiju za pečenje,, i pospite izribanim mozarela sirom.

Peći oko 25 min.