18. 01. 2012.

Burek kocke

Burek kocke

SASTOJCI:
  • 700g mljevene govedine (može i pola teletine pola govedine)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 jaja,
  • kiselo vrhnje (veliko pakovanje)
  • 0.5l kisele vode
  • so, biber, vegeta
  • isjeckan peršunov list
  • 500g gotovih jufki 
PRIPREMA:

U malo ulja ispržite sitno isjeckan luk, dodajte meso, so, biber, peršun, vegetu po želji. 

Jufke slažite u namašćenu tepsiju (sloj jufki sloj mesa,dok ne potrošite i meso i jufke).

Izrežite složen burek na kocke. 

U zdjelu razmutite 5 jaja, kiselo vrhnje, malo soli i pola litre kisele vode i zalijte po sirovom bureku. 

Pecite 45 minuta na temperaturi 180-200°C. Prijatno!