12. 08. 2011.

TIKVICE I STARI HLEB
























Sastojci:

  • 6-8 jaja
  • 200 g rikota sira
  • 100 g rendanog parmezana
  • 1/4 kašičice tabasko sosa
  • 2 kašike Meggle pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
  • 750 ml rendanih tikvica
  • 4-5 paradajza
  • 4 kriške starijeg hleba isečenog na kockice
  • maslinovo ulje

Priprema:

U većoj posudi umutite jaja sa rikota sirom dok ne dobijete glatku smesu, dodajte rendani parmezan, ljuti sos, Meggle pavlaku za kuvanje, so i biber. Iseckajte paradajz na sitnije komade, pa dobro iscedite tečnost. Smesi od jaja dodajte bosiljak, oceđeni paradajz i narendanu tikvicu. Nakvasite hleb sa malo vode, pa ga ocedite pomoću kuhinjskog papira i vlažan hleb dodajte prethodnoj smesi. Sve dobro promešajte da se sjedini. Vatrostalnu činiju podmažite sa maslinovim uljem. Sipajte pripremljenu smesu, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar