12. 08. 2011.

RED PATLIDŽANA RED MOCARELE


































RED PATLIDŽANA RED MOCARELE

Sastojci:

  • 1 kg plavog patlidžana
  • 600 g paradajza
  • 250 g mocarele
  • 1 kašika putera 
  • 4 kašike Meggle pavlake za kuvanje
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 veze peršuna
  • so, biber

Priprema:

Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove, posolite, pa sačekajte da pusti vodu. Paradajz operite, oljuštite i isecite na kolutove. Sir isecite na veće kocke. Vatrostalnu činiju podmažite puterom, pa ređajte naizmenično plavi patlidžan, paradajz i mocarelu. Svaki red posebno začinite solju i biberom. Umutite jaja sa mlekom i Meggle pavlakom za kuvanje, začinite po ukusu i dodajte sitno seckan peršun. Ovom masom prelijte složeno povrće. Musaku pecite u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar