12. 08. 2011.

MUSAKA OD PASULJA I JAJA




























Sastojci:

  • 1/2 kg pasulja
  • 7 jaja 
  • 250 g kačkavalja
  • 1 Meggle pavlaka za kuvanje
  • 1 šoljica mleka
  • so, biber
  • 2 kašike putera

Priprema:

Pasulj skuvajte, procedite i ispasirajte, dobro posolite i pobiberite. Skuvajte pet jaja, pa ih oljuštite i isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. U nauljenoj vatrostalnoj posudi složite na dno polovinu pasulja, na pasulj naređajte kolutove jaja, sve pospite rendanim kačkavaljem i zalijte vrelim puterom. Zatim prekrijte preostalim pasuljem. Musaku zalijte sa razmućenim jajima, Meggle pavlakom za kuvanje, mlekom i malo soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar