12. 08. 2011.

MUSAKA OD KARFIOLA SA ŠUNKOM

























Sastojci:

  • 1 veći karfiol
  • 250 g praške šunke u komadu
  • 1 Meggle pavlaka za kuvanje
  • 100 g kačkavalja
  • 3 jaja
  • 3 dl mleka
  • prezle, so

Priprema:

Skuvajte karfiol, procedite, ostavite da se ohladi. Šunku izrendajte na sitno rende, a Meggle pavlaku za kuvanje umutite sa jajetom. Podmažite vatrostalnu činiju puterom. Cvetove karfiola uvaljajte u prezle i naređajte jednu polovinu karfiola na dno posude. Pospite celom količinom rendane šunke, a šunku zalijte pavlakom i jajetom. Zatim naslažite ostatak karfiola uvaljan u prezle. Razmutite preostala jaja, posolite, dodajte mleko. Nalijte musaku i narendajte odozgo kačkavalj. Pecite u rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar