12. 08. 2011.

KROMPIR SA POVRĆEM




























Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 1 šolja pirinča
  • 1 tikvica
  • 1/2 šolje graška
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • mešavina suvog začina
  • biber
  • peršun 
  • 2 jaja 
  • 100 g feta sira
  • 1 dl Meggle pavlake za kuvanje

Priprema:

Krompir očistite i isecite na kolutove, pa ga stavite u slanu vodu da se obari. Kada provri, sačekajte još deset minuta i sklonite sa vatre. Pirinač takođe obarite u slanoj vodi i procedite. Iseckajte luk i prodinstajte ga na ulju. Dodajte iseckano povrće, nalijte malo vode, dodajte Meggle pavlaku za kuvanje i ostavite da se skuva. Kad je kuvano razmutite brašno sa malo vode, pa dodajte povrću da se zgusne. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poslažite kolutove krompira, preko njega sipajte pola pirinča, zatim svu smesu od povrća, odozgo opet pirinač, pa ga pospite suvim začinom, peršunom i biberom i odozgo ponovo poslažite krompir. Ulupajte jaje sa feta sirom i malo soli pa prelijte preko krompira. Stavite u rernu na 200 stepeni da se peče oko 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar